Economie circulară

În lumea de astăzi, în care omenirea folosește în prezent natura de 1,75 de ori mai intens decât capacitatea ecosistemele planetei noastre de a se regenera, provocând schimbări ireversibile de mediu la scară globală, este, fără îndoială, urgent să trecem la o economie durabilă din punct de vedere ecologic, circulară și neutră din punct de vedere climatic, în același timp cu o economie în dezvoltare continuă și ocupare a forței de muncă.

Acest curs este despre economia circulară și identificarea soluțiilor în care să credem cu adevărar. Prin intermediul cursului explorăm în mod direct Economia circulară, de unde provin materialele importante din produsele pe care le folosim în fiecare zi și modul în care aceste materiale pot fi utilizate mai eficient, mai mult și în desigur în bucle închise. Acesta este scopul economiei circulare, dar nu se întâmplă de la sine. Este rezultatul alegerilor și strategiilor din partea furnizorilor, proiectanților, întreprinderilor, factorilor de decizie politică și a tuturor consumatorlior.

Cursul este și practic din moment ce prezintă instrumente și dezvoltă abilități în rândul participanților pentru analiza modelelor de afaceri circulare și promovează dezvoltarea propriilor idei pentru a deveni mai implicat în tranziția către o economie circulară.  Spectrul foarte vast de informații, materiale de curs sunt structurate în 4 module:

Modul 1. Introducere în economia circulară și oportunitățile acestui model.

Modul 2. Rolul mediului de afaceri în dezvoltarea unui model economic circular. Studii de caz.

Modul 3. Desenăm și utilizăm modele CANVAS pentru afaceri circulare.

Modul 4. Facilitatorii și blocajele dezvoltării unui model de afaceri circular. Cum identificăm ideea potrivită în momentul potrivit. Conceptul PESTEL.

ÎNREGISTRARE CURS

În cazul în care doriti sa participati la acest curs, va rugam să solicitați OFERTA DE CURS  la adresa de email: info@e-circular.org

    Specialist managementul deșeurilorResponsabil de MediuEconomie circularăResponsabilitatea Extinsă a Producătorului
    Curs:
    TAXA DE PARTICIPARE SE VA ACHITA DE CĂTRE:
    Persoană fizicăPersoană juridică
    Termeni și condiții:*