Economia circulară

În calitate de furnizor servicii de instruire, A.O. E-Circular a lansat oficial cursul “Economia circulară“. Scopul cursului este de a dezvolta competențe profesionale privind înțelegerea principiilor de bază a economiei circulare și nemijlocit dezvoltarea propriilor idei, soluții pentru a circulariza o afacere. La baza acestui modul este instrumentul de Busolă circulară cu care vor lucra formabilii și pe care vor învăță să îl utilizeze și personalizeze pentru propria afacere.

În lumea de astăzi, când omenirea folosește natura de 1,75 de ori mai intens decât capacitatea de regenerare a ecosistemelor, provocând schimbări ireversibile de mediu la scară globală, este fără îndoială, urgent să trecem la o economie durabilă din punct de vedere ecologic, circulară și neutră din punct de vedere climatic, toate acestea într-un proces de dezvoltare continuă.

Soluția este Economia Circulară – Un model de producție și consum care implică reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente pentru a menține materialele în economie ori de câte ori este posibil.

Spectrul foarte vast de informații, materiale de curs sunt structurate în 3 module:

 • Înțelegerea și aplicabilitatea modelului economic circular.
 • Înțelegerea lanțului valoric a unui produs și cum acesta poate fi transpus în busola circulară pentru a putea identifica cele mai optime strategii circulare.
 • Identificarea și aplicarea celor mai eficiente și optime metode și instrumente pentru a dezvolta soluții circulare.

Agenda curs EC

Mod desfășurare: ONLINE pe platforma Zoom – în direct cu lectorii cursului.

Preț curs: 1200 lei (MDL)

  Responsabil pentru gestionarea deșeurilorInspector conformare ecologicăEconomie circulară

  Curs:

  TAXA DE PARTICIPARE SE VA ACHITA DE CĂTRE:

  Persoană fizicăPersoană juridică

  Termeni și condiții:*