Economia circulară

În lumea de astăzi, când omenirea folosește natura de 1,75 de ori mai intens decât capacitatea de regenerare a ecosistemelor, provocând schimbări ireversibile de mediu la scară globală, este fără îndoială, urgent să trecem la o economie durabilă din punct de vedere ecologic, circulară și neutră din punct de vedere climatic, toate acestea într-un proces de dezvoltare continuă.

Soluția este Economia Circulară – Un model de producție și consum care implică reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente pentru a menține materialele în economie ori de câte ori este posibil.

Potrivit datelor Eurostat, în 2020, rata de utilizare circulară a materialelor din UE (denumită rata circularității) a atins 12,8%. Aceasta înseamnă că aproape 13% din resursele materiale utilizate în UE provin din deșeuri reciclate. Datele confirmă un potențial imes la acest capitol, fapt pentru care ne-am propus organizarea și sistematizarea celor mai bune informații, date și instrumente petru a fi livrate și explicate participanților Cursului: “Economie circulară și management deșeuri”.

Acest curs este despre economia circulară și identificarea soluțiilor în care să credem cu adevărat. Prin intermediul cursului explorăm în mod direct Economia circulară, de unde provin materialele importante din produsele pe care le folosim în fiecare zi și modul în care aceste materiale pot fi utilizate mai eficient, mai mult și în desigur în bucle închise (adică producem la fel sau chiar mai mult dar cu cât mai puține resurse consumate și deșeuri generate). Acesta este scopul economiei circulare, dar nu se întâmplă de la sine. Este rezultatul alegerilor și strategiilor din partea furnizorilor, proiectanților, întreprinderilor, factorilor de decizie politică și a tuturor consumatorlior.

Cursul este și practic din moment ce prezintă instrumente și dezvoltă abilități în rândul participanților pentru analiza modelelor de afaceri circulare și promovează dezvoltarea propriilor idei pentru a deveni mai implicat în tranziția către o economie circulară.  Spectrul foarte vast de informații, materiale de curs sunt structurate în 4 module:

Modul 1. Introducere în economia circulară și oportunitățile acestui model.

Modul 2. Rolul mediului de afaceri în dezvoltarea unui model economic circular. Studii de caz.

Modul 3. Desenăm și utilizăm modele CANVAS pentru afaceri circulare.

Modul 4. Facilitatorii și blocajele dezvoltării unui model de afaceri circular. Cum identificăm ideea potrivită în momentul potrivit. Conceptul PESTEL.

ÎNREGISTRARE CURS

În cazul în care doriti sa participati la acest curs, va rugam să solicitați OFERTA DE CURS  la adresa de email: info@e-circular.org

    Specialist managementul deșeurilorResponsabil de MediuEconomie circularăResponsabilitatea Extinsă a Producătorului
    Curs:
    TAXA DE PARTICIPARE SE VA ACHITA DE CĂTRE:
    Persoană fizicăPersoană juridică
    Termeni și condiții:*