Articol

EcoVisio, mai aproape de medici în lupta cu COVID-19

Detalii

Data publicării
23/04/2020
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

Din dorința de a-i sprijini pe cei care luptă zilnic cu pandemia, asociația obștească EcoVisio a donat mai multe materiale spitalelor din Bălți și Căușeni, primele instituții medicale din raioane care au preluat pacienți infectați cu COVID-19.

La momentul actual, în cele două spitale sunt internați în total 130 de pacienți diagnosticați sau cu simptome de infectare cu COVID-19. Totodată, 30% din personalul medical al spitalului Căușeni a fost infectat cu noul coronavirus, în timp ce la Bălți, 18 lucrători medicali au fost testați pozitiv.

”Încă de la începutul pandemiei urmăream cum tot mai mulți medici se îmbolnăvesc. Astfel am decis că, deși suntem o organizație pentru dezvoltare durabilă, trebuie să ne implicăm și să contribuim cu echipamente medicale pentru a-i proteja pe angajații spitalelor. Doar dacă personalul medical este protejat putem fi cu toții în siguranță”, spune Margareta Cartiră, inițiatoarea acțiunii din partea EcoVisio.

Luna aceasta, asociația a transmis celor două unități dezinfectanți ecologici și echipamente de protecție pentru cadrele medicale. La acestea s-au mai adăugat saci pentru deșeuri obișnuite și infecțioase, tomberoane mari și mici, toate necesare spitalelor pentru a gestiona cantitatea sporită de deșeuri.

În această perioadă se colectează un număr mare de deșeuri infectate, iar din această cauză avem nevoie de mai mulți saci speciali, care sunt destul de costisitori. De asemenea, conform regulamentul privind deșeurile medicale, fiecare pacient infectat trebuie să aibă propria pubelă în care să-și arunce gunoaiele„, a declarat Ion Arsenie Ciobanu, medic și specialist în comunicare la Spitalul Raional „Ana și Alexandru”, Căușeni. 

După încheierea perioadei de carantină, EcoVisio va reveni la spitalul din Căușeni cu un training despre gestionarea diferitelor tipuri de deșeuri, precum și modalități de economisire a resurselor. În urma acestui training-pilot la Căușeni, acțiunea ar putea fi continuată la mai multe instituții medicale din țară.

Inițiativa EcoVisio de sprijinire a spitalelor a fost posibilă cu susținerea Suediei. Mai multe campanii și idei pe pagina asociației

Articole similare

trage