Articol

A fost lansat primul Curs acreditat “Specialist Managementul Deșeurilor”

Detalii

Data publicării
14/07/2021
Categorii
Educație
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

Vineri, data de 16 iulie 2021, A.O. E-Circular (anterior A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor) anunță organizarea evenimentului online dedicat lansării oficiale a primului curs de formare profesională continuă, acreditat la nivel național „Specialist Managementul Deșeurilor”. Pentru înregistrare la eveniment este necesar să completați acest formular – https://forms.gle/W62VnvdPX9nR8SJs5

Cursul „Specialist Managementul Deșeurilor” se adresează tuturor entităților juridice publice și private, care generează sau produc deșeuri și sunt responsabile de gestionarea lor: agenți economici ce derulează activități de comerț, șantiere, fabrici, uzine, ateliere, agenti economici care răspund de colectare / sortare / transport / procesare / tratare / reciclare / eliminare deșeuri, care dețin / produc deșeuri electronice, echipamente de iluminat, aparate de uz casnic, ambalaje, etc.

La elaborarea Curriculum-ului pentru curs s-a ținut cont de normele internaționale, cât și cele naționale, îndeosebi de cele mai recente modificări ale legislației, dar și de practica în domeniu, inclusiv preluată sub aspect comparativ din statele UE. Rezultatele învățării sunt elaborate în contextul Cadrului Național al Calificărilor (CC-RM), exprimate ca niveluri progresive de competență, care pot fi dobândite prin sistemul formal de educație precum și prin componente ale calificării (module, unități de credite de studii) din perspectiva învățării pe tot parcursul vieței.  Cursul este condus de formatori cu o vastă experiență în domeniu, fapt pentru care va fi unul practic, intercativ și va cuprinde diverse studii de caz.

Activitatea desfașurată de Specilistul în managementul deșeurilor cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de gestionare a deșeurilor, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu pentru protejarea mediului, îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației prin formarea și implementarea unui mecanism de management al deșeurilor. Activitatea lui se desfășoară independent, pentru activitățile proprii, dar și în echipă, fapt ce implică o colaborare strânsa cu colaboratorii, dar și cu superiorii ierarhici, prin raportarea către aceștia a sarcinilor rezolvate.

ÎNREGISTRARE LA CURS

Prima sesiune de instruiri va debuta în luna august, respectiv în cazul în care doriti sa participati la acest curs, este necesar să solicitați OFERTA DE CURS SPECIALIST  IN MANAGEMENTUL DESEURILOR la adresa de email: info@e-circular.org sau să completați online formularul de înregistrare de pe pagina  https://e-circular.org/formular-inregistrare-curs/

În conformitate cu Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării cu nr.790 din iunie 2021, A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor a fost autorizată oficial pentru programul de formare profesională continuă: „Specialist Managementul Deșeurilor” acreditat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, conform CORM 006-14, 325719, potrivit Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova aprobat prin H.G. nr.461 din 02.07.2013 și Ordinului nr.22 din 03.03.2014 a Ministerului Munci, Protecției Sociale și Familiei.

Articole similare

trage