Articol

Start instruiri online: Utilizarea EXCEL în planificare gestionare deșeuri

Detalii

Data publicării
08/09/2023
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

A.O. Centrul de instruire și consultanță „E-Circular”, anunță despre organizarea Atelierelor de instruirie online cu tema „Utilizarea modulului EXCEL pentru elaborarea Programelor locale de gestionare deșeuri și calcul tarife pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor”.

Atelierele sunt adresate pentru primari, viceprimari, operatori municipali de salubrizare, contabili, persoane implicate în activități de planificare gestionare deșeuri din diferite regiuni de management deșeuri.

Participanții la instruire vor învăța:

  • Cum să utilizeze modulul EXCEL.
  • Cum să utilizeze EXCEL pentru a calcula și prezenta vizual datele necesare în elaborarea unui Program Local de Gestionare a Deșeurilor) în vederea transpunerii prevederilor art.35 din Legea 209/2016 privind deșeurilor și în corespundere cu obiectivele şi măsurile prevăzute de Strategia de Gestionare a Deșeurilor.
  • Cum să utilizeze EXCEL pentru a calcula tarifele pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor conform Metodologiei privind calcularea tarifelor la unele servicii publice de gestionare a deșeurilor municipale aprobată prin H.G.nr.881/2022

Pentru organizarea eficientă a activității propuse, participanții la instruire vor avea nevoie de  calculator/laptop (EXCEL instalat) și acces la date/informații despre gestionarea deșeurilor (ex. cuantum tarife, ponderea populației care achită tarif, număr tomberoane, costuri pentru gestionarea infrastructurii de colectare deșeuri cheltuieli pentru calcul tarife, venituri prognozate din serviciul de colectare deșeuri, etc).

Calendar instruiri și link înregistrări pentru fiecare din instruire

Formular de înregistrare: https://forms.gle/ZjmkDADqSBJLKXGb8

Formular de înregistrare: https://forms.gle/AkbcLQLTuDYPdYHn8

Formular de înregistrare: https://forms.gle/N87Lhd2K7AbM9hx76

Formular de înregistrare: https://forms.gle/YFHpCsG6mhje4LWE8

Activitatea este parte a proiectului „Îmbunătățirea competențelor digitale și ecologice ale APL pentru o mai bună planificare și gestionare a deșeurilor”,  implementat de A.O. E-Circular cu suportul  financiar Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC).

Articole similare

trage