În Republica Moldova, cu sprijinul financiar al UE se dă start oficial campaniei “Fără PLASTIC mă simt FANTASTIC”

Astăzi, oficial, peste 300 milioane de oameni din întreaga lume s-au alăturat campaniei gloable Plastic Free July 2021, pentru a demonstra cât de mult contează implicarea și acțiunea fiecăruia în parte pentru a crea în comun o Planetă mai curată și mai sănătoasă.

Plasticul este inamicul inevitabil al societății moderne, cantitatea căruia crește substanțial de la un an la altul. Cantitatea produsă în ultimul deceniu o depășește pe cea produsă într-un secol. Doar în anul 2019 au fost produse 465 milione tone de plastic, cu 30% mai mult comparativ cu anul 2018. Țările în curs de dezvoltare precum Republica Moldova, în pofida instrumetelor legale elaborate, întâmpină dificultăți enorme la capitolul organizării unui sistem de management eficient al acestor deșeuri. Cu toate acestea, suntem mulți care interprindem acțiuni mici, dar smart în vederea reducerii plasticului, în special cel de unică folosință în activitatea zilnică.

Anul acesta, Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor cu suportul financiar al Uniunii Europene se alătură mișcării globale Plastic Free July 2021 și lasează campania “Fără PLASTIC mă simt FANTASTIC”, cu  scopul de a mediatiza și promova în rândul populației din Republica Moldova, bunele practici în lupta cu deșeurile din plastic.

Conferința dedicată lansării oficiale a campaniei se va oraganiza online, luni, la data de 5 iulie, începând cu ora 10:00 prin care intenționăm să punem în discuție cele mai actuale probleme în domeniu, situația curentă în țară, exemple de afaceri sustenabile, etc. Pentru participare la conferință completați formularul de înregistrare aici.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. Asociație pentru Valorificarea Deșeurilor și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene”.

Campania “Fără PLASTIC mă simt FANTASTIC” se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021 și va cuprinde diverse activități și concursuri concepute de echipa de implementare, contribuind în comun la facilitarea procesului de conștientizare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de plastic la nivel de țară, promovând o economie circulară și sustenabiliă.

Pentru informații adiționale: Andreea Ocrain, Redactor/specialist comunicare A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor; mobil: 069158153; e-mail: pr@e-circular.org