Ziua Globală a Reciclării din 2020

Biroul de Reciclare Internațională (BIR) a lansat pentru prima dată  în anul 2018 –  “Ziua Globală a Reciclării” pentru a recunoaște astfel la nivel internațional,  beneficiile reciclării. Stabilirea unei zile în fiecare an pentru a recunoaște rolul vital pe care îl joacă reciclarea în păstrarea bunăstării planetei noastre este o modalitate eficientă de concentrare a atenției lumii asupra pașilor esențiali necesari și urgenți în direcția protejării viitorul planetei Pământ.

Ziua mondială a reciclării a fost sărbătorită pentru prima dată la 18 martie 2018, în aceeași zi, BIR a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare. Ziua a fost un succes fără precedent, cu peste 13 milioane de persoane din întreaga lume care au participat activ în cadrul evenimentului.

Tema consacrată Zilei Globale a Reciclării din acest an este despre #RecyclingHeroes (Eroii Reciclării). Este despre oamenii, companiile și țările care și-au adus contribuția în ecologizarea Planetei și reducerea presiunii economice și a consumarismului asupra mediului.

Cu această ocazie, Vă provocăm să răspundeți la 7 întrebări cheie despre cum utilizați cea de-a 7-a resursă:

1. Arunc tot ceea ce am folosit (sticle de plastic, frigidere, mașini) în mod corespunzător, astfel încât să poată fi reciclate?

2. Cunosc politicile autorităților locale și centrale privind reciclarea și le respect?

3. Știu ce se întâmplă cu reciclabilele odată ce sunt luate de autoritatea locală?

4. Eu, familia și prietenii menținem, reparăm și reutilizăm pentru a susține utilitatea obiectelor din jurul nostru cât mai mult timp posibil?

5. M-am obligat/angajat să produc cât mai puține deșeuri?

6.Cunosc dacă mărcile/produsele pe care le cumpăr îmi ușurează decizia de cumpărare prin acțiuni corecte și „prietenoase cu Reciclarea”?

7.Sunt suficient de conștient de legislația Guvernării privind reciclarea sau ar trebui să cer/solicit mai mult?

Nu mai există scuze și nici timp pentru a reține această schimbare ….

Aceste schimbări sunt urgente dacă dorim să păstrăm resursele naturale ale pământului și să asigurăm viitorul planetei noastre.