Articol

Uniți pentru o comunitate curată: Ziua Curățeniei marcată în mun. Strășeni!

Detalii

Data publicării
17/09/2022
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

A.O. Centrul de instruire și consultanță „E-Circular” în parteneriat cu A.O. Verde e Moldova și Primăria mun. Strășeni s-au alăturat oficial în acest an Campaniei Internaționale și naționale de Curățenie prin organizarea unei ample campanii de salubrizare în mun. Strășeni cu genericul „????̦? ?????? ? ?????????? ??????̆!”

Cu susținerea și implicarea dnei Valentina CASIAN, Primarița mun. Strășeni, în total peste 500 de strășeneni: funcționari publici, consilieri municipali, reprezentanți ai instituțiilor publice, structurilor asociative, agenți economici, au fost organizați și mobilizați în diferite locații din comunitate pentru activități de salubrizare. Evenimentul  a fost susținut și de delegația UE și nemijlocit prezența dlui JĀNIS MAŽEIKS, Ambasador UE in Moldova, care a participat alături de comunitatea din Strășeni în salubrizarea localității. Cei 70 de reprezentanții ai corpului diplomatic, finanțatori internaționali, instituții din sectorul public și privat promovează un exemplu de implicare civică în rândul comunității cu scopul de a reduce poluarea cu deșeuri și impactul rezultat din acumularea acestora în spații verzi, corpuri de apă, etc. Toate deșeurile colectate au fost preluate și transportate de către operatorul municipal ÎM „Gospodăria Comunala Strășeni”

Cu siguranță acest eveniment a reprezintat o oportunitate unică de a promova spiritul participativ prin implicarea comunității în activități prielnice mediului și sănătății noastre!

Ziua Curățeniei s-a organizat cu suportul Proiectului „????̆?̦??? ???????? ?????? ?? ??̂? ??? ?????!” implementat de e-Circular.org în parteneriat cu Primăria Municipiului Străşeni și susținerea financiară din partea Embassy of Sweden in Chisinau cu suportul Centrul Naţional de Mediu și al Proiectului „???̦???? ??? ??????? ?̂? ???????? ?????????̆: ?????̦?? ??????????” implementat de A.O. Verde e Moldova în parteneriat cu e-Circular cu suportul financiar al Programul de Granturi Mici GEF – PNUD. Sponsorii evenimentului au fost compania Coca-Cola HBC Moldova și Sandra Ice Cream Moldova cu ajutorul cărora a fost distribuită apă și înghețată către toți participanții.

Pe data de 23 septembrie 1993 Organizatia Natiunilor Unite in parteneriat cu organizatia Clean Up the World au stabilit Ziua Mondiala a Curateniei. Respectiv, an de an aceasta zi incearca sa ne aminteasca fiecaruia dintre noi ca un mediu curat este un mediu sanatos și să îndemne comunitatile să protejeze mediul.

Articole similare

trage