Uniți pentru o comunitate curată: Ziua Curățeniei marcată în mun. Strășeni!

Ziua curateniie Straseni

A.O. Centrul de instruire și consultanță “E-Circular” în parteneriat cu A.O. Verde e Moldova și Primăria mun. Strășeni s-au alăturat oficial în acest an Campaniei Internaționale și naționale de Curățenie prin organizarea unei ample campanii de salubrizare în mun. Strășeni cu genericul “𝙐𝙉𝙄𝙏̦𝙄 𝙋𝙀𝙉𝙏𝙍𝙐 𝙊 𝘾𝙊𝙈𝙐𝙉𝙄𝙏𝘼𝙏𝙀 𝘾𝙐𝙍𝘼𝙏𝘼̆!”

Cu susținerea și implicarea dnei Valentina CASIAN, Primarița mun. Strășeni, în total peste 500 de strășeneni: funcționari publici, consilieri municipali, reprezentanți ai instituțiilor publice, structurilor asociative, agenți economici, au fost organizați și mobilizați în diferite locații din comunitate pentru activități de salubrizare. Evenimentul  a fost susținut și de delegația UE și nemijlocit prezența dlui JĀNIS MAŽEIKS, Ambasador UE in Moldova, care a participat alături de comunitatea din Strășeni în salubrizarea localității. Cei 70 de reprezentanții ai corpului diplomatic, finanțatori internaționali, instituții din sectorul public și privat promovează un exemplu de implicare civică în rândul comunității cu scopul de a reduce poluarea cu deșeuri și impactul rezultat din acumularea acestora în spații verzi, corpuri de apă, etc. Toate deșeurile colectate au fost preluate și transportate de către operatorul municipal ÎM “Gospodăria Comunala Strășeni”

Cu siguranță acest eveniment a reprezintat o oportunitate unică de a promova spiritul participativ prin implicarea comunității în activități prielnice mediului și sănătății noastre!

Ziua Curățeniei s-a organizat cu suportul Proiectului „𝗖𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘂𝗻 𝗥𝗔̂𝗨 𝗺𝗮𝗶 𝗰𝘂𝗿𝗮𝘁!” implementat de e-Circular.org în parteneriat cu Primăria Municipiului Străşeni și susținerea financiară din partea Embassy of Sweden in Chisinau cu suportul Centrul Naţional de Mediu și al Proiectului „𝗗𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗣𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰 𝗶̂𝗻 𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗮 𝗖𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗿𝗮̆: 𝗦𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗶 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲” implementat de A.O. Verde e Moldova în parteneriat cu e-Circular cu suportul financiar al Programul de Granturi Mici GEF – PNUD. Sponsorii evenimentului au fost compania Coca-Cola HBC Moldova și Sandra Ice Cream Moldova cu ajutorul cărora a fost distribuită apă și înghețată către toți participanții.

Pe data de 23 septembrie 1993 Organizatia Natiunilor Unite in parteneriat cu organizatia Clean Up the World au stabilit Ziua Mondiala a Curateniei. Respectiv, an de an aceasta zi incearca sa ne aminteasca fiecaruia dintre noi ca un mediu curat este un mediu sanatos și să îndemne comunitatile să protejeze mediul.

No comments yet.

Leave a Reply