Curs

Economia Circulară

Detalii

Durata2 zile
CertificateCertificat absolvire curs
Platformăhttps://cursuri.e-circular.org/
Preț curs2500,00 lei

Despre curs

În cadrul acestui curs participanții vor explora conceptele fundamentale ale economiei circulare, o alternativă inovativă la modelul economic tradițional „extrage-folosește-aruncă”. Acest curs este binevenot pentru profesioniști, studenți și oricine este interesat să înțeleagă cum pot fi maximizate resursele într-un mod care beneficiază mediul și economia.

În calitate de furnizor servicii de instruire acreditate la nivel național, A.O. Centrul de instruire și consultanță E-Circular prin organizarea acestui curs își propune să dezvolte competențe profesionale în rând participanților, pregătiți pentru a integra principiile de bază a economiei circulare în propria activitate, de a dezvolta propriile idei, soluții pentru a circulariza o afacere.

Conform “The Circularity Gap Report 2024”, deși discursurile despre economia circulară sunt din ce în ce mai frecvente, omenirea întreprinde tot mai puține acțiuni concrete pentru a se conforma principiilor acesteia. Chiar dacă termenul Economie Circulară este pe buzele tuturor, circularitatea la nivel global este în declin.

În ultimii 5 ani, discuțiile, dezbaterile și articolele care abordează acest subiect au crescut aproape de 3 ori, reflectând o conștientizare și un interes sporit față de acest model economic. Cu toate acestea, majoritatea materialelor care intră în economie sunt noi, iar proporția materialelor reciclate scade an de an. Ponderea materialelor secundare consumate de economia globală a scăzut de la 9,1% în 2018 la 7,2% în 2023

“Succesul este condiționat de educarea și instruirea adecvată a oamenilor, inclusiv a grupurilor vulnerabile, care să beneficieze de locuri de muncă decente.”

Absolventul Cursului „Economia Circulară” va cunoaște:

Absolventul Cursului „Economia Circulară” va cunoaște:

  • Cadrul legal național și comunitar privind economia circulară.
  • Principiile economiei circulare, inclusiv conceptele de reducere, reutilizare, reciclare și regenerare.
  • Cum să aplice principiile economiei circulare în diverse domenii, de la producție la consum și gestionarea deșeurilor.
  • Soluții pentru integrarea practicilor de economie circulară în ciclurile de producție și consum, pentru a minimiza impactul asupra mediului și a crește eficiența resurselor.
  • Informații și resurse necesare pentru încorporarea sustenabilității în afaceri.
  • Exemple de succes ale implementării economiei circulare în diverse sectoare, înțelegând astfel cum teoria se aplică în practică.
  • Abiliăți necesare pentru a conduce inițiative de economie circulară în cadrul organizațiilor.

Înscrie-te la curs

Vrei să te alături mișcării pentru economie circulară? Înscrie-te la cursul nostru completând câmpurile din formular, sau contactează-ne la numărul tău de telefon sau adresa de email de mai jos.

Adresa
Str. 31 August 1989 – 129, bir. 305
Datele personale
Doresc să mă înscriu și la alte cursuri
Taxa de achitare se va achita de către
Mesaj