Revista Managementul Deseurilor 3 (23) 2019

Revista Managementul Deseurilor 3 (23) 2019

20.00 MDL

Cel puțin ultimele 2 secole, atitudinea oamenilor față de natură a fost una preponderant ostilă. În calitate de “ciudățenii ale naturii”, după cum ne-a catalogat Erich Fromm în cartea sa „A avea sau a fi?”, în încercarea de a ne rezolva problemele existențiale am ajuns să cucerim natura, transformând-o potrivit scopurilor noastre, contribuind astfel direct la distrugerea ei.

Descriere

Premierul Maia Sandu, la lansarea campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice

Prim-ministrul Maia Sandu a participat la data de 15 septembrie, la lansarea campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Premierul a cerut tuturor instituţiilor publice să instaleze boxe pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice.

Interviu cu Eugeniu Butucea – director al companiei de salubrizare „Salubris Grup” SRL

În tot mai multe localităţi unde întreprinderea prestează servicii, sunt instalate platformele, tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Accentul este pus pe precolectarea şi colectarea selectivă a deşeurilor, ulterior sortarea cât mai mecanizată. După ce se obține materialul reciclabil, acesta se balotează, se depozitează sau este transportat către reciclare.