lorem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor

Deschide pagina
Proiect

Îmbunătățirea competențelor digitale pentru o mai bună planificare și gestionare a deșeurilor

Detalii

Proiect implementat cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC).
Statut Proiect finalizat
Categorie Economie circulară
Suma proiectului 10000,00 Euro
Durata proiectului 6 luni

Despre proiect

Obiectiv proiect

A.O. E-Circular prin proiect va oferi sprijin și consultanță Autorităților Publice Locale în procesul de elaborare a Programelor Locale de Gestionare a Deșeurilor și de calcul al tarifelor pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor, în corespundere cu prevederile cadrului legal național în domeniu. Proiectul își propune și creșterea competențelor digitale în rândul personalului APL în ceea ce privește planificarea/organizarea managementului deșeurilor și calcularea tarifului de gestionare a deșeurilor.

Rezultatele proiectului

A fost elaborat Modulul EXCEL pentru elaborarea Programelor locale de gestionare deșeuri și calcul tarife pentru serviciile publice de gestionare a deșeurilor. Modulul on-line facilitează calculul tarife salubrizare și elaborarea Programelor locale de gestionare deșeuri oferind suport digital pentru primari, viceprimari, angajați operator municipal de salubrizare, contabili, alte persoane implicate în activități de planificare gestionare deșeuri.

În cadrul proiectului au fost instruiți peste 90 reprezentanți locali din diferite regiuni de management a deșeurilor, care au participat atât la ateliere online de informare cât și la ateliere cu prezență fizică.

Galerie

Alte proiecte

Descoperă alte inițiative axate pe economia circulară și gestionarea sustenabilă a deșeurilor în Republica Moldova.

Proiect FNM

Proiectul își propune să crească gradul de conștientizare privind problemele generate de deșeurile din plastic la nivel național și să promoveze practici sustenabile pentru prevenirea și gestionarea acestora. Proiectul se concentrează pe educarea populației despre impactul deșeurilor din plastic asupra mediului și despre costurile asociate cu gestionarea lor.

proiect-gef

Inițiativa „Deșeuri din Plastic în Economia Circulară: Soluții comunitare” combate problema deșeurilor de plastic prin acțiuni la nivel local. Derulat de ONG-urile „Verde e Moldova” și „E-CIRCULAR” cu finanțare GEF, proiectul implementează măsuri educaționale, de colectare și prevenire a poluării cu plastic în trei comunități din Republica Moldova.

Fugi-de-plastic

Proiectul „Fugi de plastic”, dezvoltat de A.O. „EcoDigital” și partenerii săi, este dedicat reducerii poluării cu plastic și promovării unui stil de viață sănătos prin activități cum ar fi plogging-ul. Inițiativa încurajează practici sustenabile și conștientizează publicul despre pericolele plasticului, oferind soluții eco-friendly pentru prevenirea și reutilizarea deșeurilor din plastic.