IULIE FĂRĂ PLASTIC 2024 – ACCEPTĂ PROVOCAREA – ÎNREGISTREAZĂTE

Ghid cum reducem plasticul la școală

Published: 30 June, 2024

Multe persoane se bazează pe beneficiile oferite de produsele din plastic. Pungile de plastic, ambalajele și recipientele pentru alimente sunt comune în școli, instituții esențiale în formarea tinerelor generații, și care joacă un rol important inclusiv în reducerea poluării cu plastic. Nu numai că acestea pot implementa practici sustenabile, dar pot și educa elevii cu privire la importanța protejării mediului, cultivând astfel o conștiință ecologică care va ghida comportamentele viitoare.

Statisticile sunt clare: reducerea deșeurilor din plastic nu este doar o necesitate ecologică, ci și o responsabilitate față de generațiile viitoare. Prin adoptarea unor măsuri simple și eficiente, putem contribui semnificativ la diminuarea poluării cu plastic și la protejarea mediului înconjurător.

Acest ghid oferă soluții practice și sustenabile pentru a înlocui materialele plastice cu alternative durabile, de a îmbunătăți procesele de reciclare și de a încuraja o cultură a reutilizării. De asemenea, ghidul oferă sugestii pentru proiecte educaționale care să implice elevii în acest proces, transformând astfel școala într-un exemplu de bună practică pentru comunitate!

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Renunță la PLASTIC: Comunități informate cu mai puține deșeuri generate” implementat de A.O. Centrul de instruire și consultanță E-CIRCULAR susținut financiar din Fondul Național pentru Mediu.

Partners and funders