Articol

Prima ediție a Conferinței naționale 2023 „Economia Circulară în Republica Moldova” a fost finalizată cu succes!

Detalii

Data publicării
20/11/2023
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

La data de 17 noiembrie 2023, A.O. „Centrul de instruire și consultanță E-Circular” în parteneriat cu A.O. „Verde e Moldova” și cu suportul Programului de Granturi mici GEF SGP Moldova a organizat prima ediție a Conferinței naționale: Economia Circulară în Republica Moldova 2023, un eveniment organizat în premieră la nivel național și care a adunat lideri din sectorul public și privat, experți în mediu și sustenabilitate, precum și reprezentanți ai societății civile.

Conferința a fost organizată cu scopul de a discuta provocările actuale, oportunitățile emergente și posibilele parteneriate pentru promovarea economiei circulare la nivel național. Evenimentul a început cu cuvinte de deschidere din partea organizatorilor și partenerilor cheie, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Agenția de Investiții a Moldovei și GEF SGP Moldova, fiecare în parte subliniind importanța tranziției către un model economic circular, în care resursele sunt utilizate eficient, deșeurile sunt reduse și reciclate, iar impactul asupra mediului este minimizat.

Agenda conferinței a cuprinds paneluri de discuții și prezentări inspiraționale dedicate unui spectru vast de subiecte care vizează în mod deosebit gestionarea eficientă a resurselor, reducerea deșeurilor în special a celor din plastic, promovarea turismului circular și accesul la resurse educaționale și informaționale în domeniu. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost organizată o zonă expozițională în care partenerii evenimnetului, compania Toreco SRL și Fundația EcoSave au prezentat echipamente, produse menite să faciliteze gestionarea deșeurilor și promovarea principiilor economiei circulare.

Participanții evenimentului au avut oportunitatea de a cunoaște exemple de succes și bune practici naționale și internaționale și împărtăși idei și soluții concrete privind implementarea unor modele de afaceri circulare. Nu în ultimul rând au fost stabilite platforme de networking pentru a stimula colaborările viitoare și schimbul de experiență între participanți.

Organizatorii conferinței au exprimat optimism cu privire la impactul acesteia în accelerarea tranziției spre un model economic mai sustenabil în Republica Moldova. Evenimentul a reprezentat un pas semnificativ în direcția consolidării eforturilor și a angajamentului comun pentru construirea unui viitor mai verde și mai durabil!

Prezentările din cadrul conferinței sunt accesibile aici:

Articole similare

trage