Deșeuri din metal

Metalul este o sursă epuizabilă. Cu toate acestea, metalul poate fi reciclat la nesfârşit, fără a pierde din calități. Deșeurile din metal sunt de regulă din aluminiu sau oțel. Prin reciclare, aluminiul de exemplu poate fi obținut cu un consum de energie între 74% și 95% mai mic față de aluminiul prin prelucrarea minereului. Din cutiile goale de conserve poate fi obținut oțelul. Prin reciclarea deșeurilor de metale, se reduc considerabil extracțiile de minereu, energia folosită la extracție și producere, dar și emisiile de gaze cu efect de seră, poluarea rezultată în urma acestor procese și impactul asupra stratului de ozon. Reciclând 1 kg de aluminiu se salvează în jur de 8 kg de bauxită, 4 kg de chimicale şi 14 kWh de electricitate. Astfel, putem contribui la protecţia mediului și economisirea resurselor naturale.

Din metalul reciclat pot fi produse alte bunuri, cum sunt carcasele auto, cadru de biciclete, piese de schimb, radiatoare, ș.a.

Ce poate fi reciclat: Cutii de metal de la băuturile racoritoare, bere, conserve, cutii din aluminiu, cutii de conserve, tăvi de aluminiu, tuburi și recipient de produse de tip spray pentru igiena personal (de ex. deodorantele),capace și dopuri metalice, folie de aluminiu, diverse containere pentru alimente sau alte produse

Cum: se recomandă golirea recipienților, eliberarea și curățarea de reziduri lichide sau solide, precum și aplatizarea acestora, după posibilitate; se colectează separat, în containere specializate sau împreună cu alte reciclabile, de exemplu plasticul, dacă astfel sunt acceptate de operatorii care le preiau

 Nu se colectează aici: cutii de vopsele, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, baterii uzate, DEEEuri, deși aparent se pare că conțin metale.