Curs

Inspector/Inspectoare conformare ecologică

Detalii

Durata6 zile
CertificateParticipanții care promoveaza examenul final vor primi certificatul  de competență profesională (Seria CCPF).
Platformăhttps://cursuri.e-circular.org/
Preț curs4.500 LEI

Despre curs

A.O. Centrul de instruire și Consultanță “E-CIRCULAR” în calitate de furnizor acreditat servicii de instruire conform Ordinului nr.383 din martie 2024 emis de Ministerul Educației și Cercetării și a Certificatului de evaluare a calității externe seria FC nr. 0240-24 emis de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, invită angajați din sectorul public și privat, consultanți în domeniul mediului inclusiv toate persoanele interesate de subiect și formare de competențe profesionale în domeniul protecției mediului și conformării la cerințele legisației în domeniu să participe la Programul de formare profesională continuă: „Inspector/Inspectoare conformare ecologică

Cursul oferă participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a asigura conformitatea cu normele și reglementările ecologice în vigoare. Indiferent dacă sunteți deja implicat în domeniul mediului sau vă doriți să faceți o schimbare de carieră, acest curs vă va oferi instrumentele esențiale pentru a vă dezvolta în acest domeniu în continuă schimbare.

Conform art.11 din Legea nr. 227/2022 privind emisiile industriale, care intră în vigoare din octombrie 2024, operatorii economici sunt responsabili pentru a desemna la nivelul amplasamentului sau pentru activitatea industrială și economică un specialist de mediu.

Participanții la curs vor avea acces la platforma moodle online https://cursuri.e-circular.org/ și vor lucra direct cu Dosarul Inspector Conformare Ecologică, care include: Suport de curs; fișe, planuri, liste, programe, etc.

Agenda cursului

Explorează curriculum-ul cursului, structurat în etape succesive, care te vor ghida pas cu pas în procesul de dobândire a competențelor esențiale în gestionarea eficientă a deșeurilor.
Absolventul/Absolventa Programului de formare continuă „Inspector/Inspectoare conformare ecologică” va fi pregătit să:

Absolventul/Absolventa Programului de formare continuă „Inspector/Inspectoare conformare ecologică” va fi pregătit să:

  • Evalueze impactul de mediu generat de activitățile desfășurate de companie;
  • Stabilească pașii necesar de urmat pentru a obține o autorizație de mediu;
  • Planifice și evalueze un audit intern de mediu;
  • Organizeze și coordoneze departamentul de protecție a mediului;
  • Coordoneze trasabilitatea deșeurilor periculoase și ne-periculoase din cadrul companiei;
  • Să ia toate măsurile de prevenire a poluării mediului;
  • Proiecteze un Plan de prevenire a poluării accidentale;
  • Utilizeze rațional şi durabil resursele, energia, apa și să întreprindă măsuri pentru prevenirea poluării mediului cu substanțe periculoase;
  • Țină evidența și să transmită datele și informațiile despre deșeuri;
  • Identifice Strategiile de sustenabilitate, un avantaj major pentru dezvoltarea durabila a companiei.

Înscrie-te la curs

Vrei să te alături mișcării pentru economie circulară? Înscrie-te la cursul nostru completând câmpurile din formular, sau contactează-ne la numărul tău de telefon sau adresa de email de mai jos.

Adresa
Str. 31 August 1989 – 129, bir. 305
Datele personale
Doresc să mă înscriu și la alte cursuri
Taxa de achitare se va achita de către
Mesaj