Revista Managementul Deșeurilor 4 (28) 2020

Revista Managementul Deșeurilor 4 (28) 2020

25.00 MDL

Doar o comunitate informată și conștientă de pericolul poluării cu PLASTIC face posibilă o viață mai curată. Elaborarea și punerea în aplicare a unei strategii eficiente și eficace de gestionare a deșeurilor se bazează pe cunoașterea detaliată a datelor statistice pentru fl uxurile de deșeuri colectate și gestionate la nivel local.

Opţiunile legate de gestionarea deșeurilor sunt puternic afectate de factorii economici; efectuarea unei evaluări comparative a costurilor prin compararea structurii costurilor unei localităţi cu datele referitoare la alte localităţi este o bună practică de management de mediu, deoarece permite identifi carea opţiunilor de optimizare care ar putea favoriza practici mai ecologice.

Descriere

Colectarea separată a deșeurilor a fost promovată în cadrul EUGreenWeek2020

A.O. Asociaţia pentru Valorifi carea Deșeurilor alături de ABS Recycling s-a alăturat ofi cial lansării campaniei de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„E nevoie de driveri în EDUCAREA unei atitudini PRO mediu” Conferinţa „DeeeEDU”

La data de 15 octombrie, A.O. Asociaţia pentru Valorificarea Deșeurilor a demarat Conferinţa online “DeeeEDU: Prin EDUcaţie salvăm noile generaţii” cu scopul de a pune în discuţie cele mai stringente probleme ce ţin de gestionarea DEEE-urilor

Peste 90 % din plasticul produs nu este reciclat! Efectele negative având un impact enorm asupra sănătății și mediului

Producţia mondială de plastic a crescut exponenţial de la începutul anilor 1950 (1.5 mil. tone) și a ajuns la 359 milioane tone în anul 2018. Majoritatea materialelor plastice nu se degradează.

A fost lansată platforma națională „ECO ALERT”

Împrumutul BEI va ajuta la implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor 2013-2027 din Republica Moldova, în implicarea proiectelor ce vizează modernizarea și dezvoltarea sistemelor și instalațiilor de gestionare a deșeurilor solide în 8 regiuni din țara noastră.

AVD și CCI au lansat un dialog activ pe dimensiunea gestionării efi ciente a deșeurilor

În perioada octombrie-noiembrie curent, Asociația pentru Valorifi carea Deșerilor la invitația Camerei de Comerț și Industrie a RM a condus 3 sesiuni de dialog online pe dimensiunea gestionării efi ciente a deșeurilor.

 6 Sesiuni educative și 100 formatori de opinie din raionul Strășeni pregătiți să promoveze în colectarea separată a deșeurilor

Doar o comunitate informată și conștientă de pericolul poluării cu PLASTIC face posibilă și determină succesul unui proiect și continuitea acţiunilor realizate. „Nu fi omul din butelie! Salvează- te!” este titlul campaniei identificat cu formatorii de opinie, care de altfel și-au asumat angajamentul de a disemina și de a fi mesagerii proiectului în localitate.

Cele mai bune practici de management de mediu pentru Deșeurile Municipale Solide (DMS)

Cele mai bune practici de management de mediu prezentate în această secţiune au ca obiect gestionarea deșeurilor municipale solide (DMS).

DEEE în FIER VECHI: Probleme și soluții asociate tratării DEEE-urilor ca deșeuri metalice

Găsirea unei metodologii adecvate, armonizate pentru colectarea datelor cu privire la cantitatea de DEEE care este în fl uxul de deșeuri fi er vechi este esenţială pentru a înţelege ce se întâmplă pe piaţa deșeurilor electronice.

Rîul Ialpug și staţiile de epurare în plină pandemie naţională de iresponsabilitate, mediocritate și incompetenţă

Autorităţile locale situate de-a lungul râului Ialpug nu iau nici o măsură pentru a impune interdicţii privind utilizarea apei din râu.  Ecologii bat alarma: Rîul principal al Găgăuziei ar putea dispărea, Râul Ialpug se află într-o situaţie catastrofală.

Cantitatea obiectelor din PLASTIC a crescut pe timp de COVID-19

Cca 25 tone pe lună în perioada pandemiei, faţă de cca 8 tone până în martie trecut — tot acest echipament de protecţie ajunge la gunoiște.

 

Staţia de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri, construită în proporţie de 90%

Primăria mun. Chișinău informează că lucrările de construcţie a staţiei de tratare a levigatului produs din deșeuri menajere solide, stocate la poligonul municipal din comuna Ţînţăreni, au fost realizate în proporţie de 90%.