Anunț

Servicii de asistență și consultanță pentru implicarea comunității

Detalii

Data publicării
10/07/2024
Data/Ora Limită 25 July 2024, 17:00
Categorii
Anunț achiziții
Autor
Bahnaru Roman e-Circular

Proiect: „Apă curată pentru toți” în comunitățile selectate din raionul Strășeni

Nr. proiect: 81308161

Nr. de procesare a proiectului: 21.2228.1-002.00

Durata serviciilor: 01 august 2024 – 30  iunie  2025

Localități beneficiare proiect: com.Lozova, com.Pănășești, s.Sireți, s. Zubrești

Tipul contractului/acordului: individual

Remunerare – 6048,39 MDL/lunar valoarea brută

Limbile solicitate: română

______________________________________________________________________________________________________

Denumirea serviciilor:

Consultant local pentru servicii de asistență în implementarea proiectului „Apă curată pentru toți”  inclusiv desfășurare campanii de informare și comunicare (în continuare Consultant)

Condițiile de muncă:

Executarea sarcinilor ce derivă din pregătirea și implementarea proiectului “Apă curată pentru toți”, în conformitate cu contract de Grant semnat între Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și A.O. E-Circular.

Scopul general al funcției:

Consultantul este contractat și va activa sub supravegherea directă a Managerului de proiect. Scopul general al funcției este de a asigura și facilita implementarea acțiunilor și prevederilor necesare pentru implementarea proiectului, asigurând că inițiativele sunt adaptate nevoilor și priorităților comunității locale și că cetățenii sunt motivați să participe activ la îmbunătățirea condițiilor de mediu și sănătate.

Sarcinile de bază ale Consultantului: 

1. Participarea în cadrul Comitetului Local de Monitorizare (CLM):

  • Asigură sprijinul logistic necesar desfășurării activităților CLM. Asigură disponibilitatea infrastructurii și resurselor logistice pentru desfășurarea activităților proiectului.
  • Participă activ la ședințele CLM.
  • Acționează ca punct de contact principal între APL și alte părți implicate, facilitând comunicarea eficientă și colaborarea între acestea.
  • Organizează și facilitează consultări publice pentru a implica comunitatea în procesul decizional și pentru a asigura transparența proiectului.
  • Dezvoltă și actualizează planul de acțiuni pentru implementarea proiectului, asigurând alinierea acestuia cu obiectivele stabilite.

2. Facilitarea conectării gospodăriilor vulnerabile și a instituțiilor publice la rețelele de apă și canalizare:

  • Comunicarea și coordonarea cu familiile din grupuri vulnerabile și instituțiile publice pentru a asigura o tranziție fără probleme către noile sisteme.
  • Monitorizarea periodică a lucrărilor efectuate prin vizite în teren, documentare prin poze a procesului de executare a lucrărilor și raportări regulate către managerul de proiect.

3. Suport în organizarea sesiunilor de instruire:

  • Planificarea organizării sesiunilor de instruire pe tema conservării apei și reducerii poluării.
  • Organizarea sesiunilor de înstruiri la nivel local prin stabilirea locației, expedierea de invitații, informarea grupului țintă.
  • Facilitează desfășurarea activităților educative și sociale în cadrul instituției.
  • Încurajează elevii să participe la proiecte școlare și extracurriculare legate de tematica proiectului, precum concursuri de desen, eseuri și activități practice de mediu.
  • Organizarea atelierului pentru gospodăriile vulnerabile conectate la rețeaua de apă.
  • Colectează și transmite observații și feedback de la elevi și cadre didactice despre progresul și impactul proiectului.

4. Participara în lansarea și derularea campaniei de conștientizare „Apă curată pentru toți”:

  • Stabilirea unui mecanism de lucru cu instituțiile de învățământ din localitate, informarea cu referire la campanie, etc. 
  • Promovarea campaniei în rândul elevilor și a cadrelor didactice, etc.
  • Distribuirea materialelor de informare elaborate. Asigurarea amplasării acestora în locații strategice din comunitate și instituții.
  • Diseminează informații despre proiect și bunele practici către o audiență mai largă prin intermediul rețelelor și partenerilor ONG-ului.

Competenţe

  • Abilitatea de a planifica și implementa eficient activitățile proiectului.
  • Capacitatea de a respecta termenele limită și de a coordona mai multe sarcini simultan.
  • Disponibilitate pentru deplasări în teren, în localitățile incluse în proiect.

Eligibili pentru aplicare sunt persoanele fizice din localitățile beneficiare proiect, care întrunesc competențele necesare menționate mai sus, inclusiv persoanele angajate în cadrul Primăriei cu statut de funcționar public cu condiția că se vor respecta prevederile art. 25, alin (23) din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Detalii tehnice

Ofertantul va depune Pachetul de documente doar pentru una din cele 4 localități beneficiare și care va cuprinde:

  • Cerere de participare – o scrisoare de intenție adresată echipei de implementare a proiectului, care să exprime interesul pentru poziția de Consultant și să menționeze disponibilitatea pentru activitățile proiectului.
  • Curriculum Vitae (CV)
  • Copie a actului de identitate – pentru identificarea candidatului.

Pachetul de documente se va expedia la adresa de e-mail: ecircular@e-circular.org sau la sediul A.O. e-Circular, adresa or.Chișinău, str.31 august 1989,129, etajul 3, bir.304. Titlul mesajului va fi: ”Servicii consultanță”, nu mai târziu de 25 iulie 2024, ora 17.00.

Achizițiile urmează a fi realizate în cadrul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”, finanțat de UE, Guvernele Germaniei, Austriei și Poloniei și implementat de către GIZ, ADA și SFPL în Moldova.

Alte anunțuri

trage