Instruiri în managementul deșeurilor

A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor este specializată în organizarea cursurilor de instruire în domeniul managementului deșeurilor.  Astfel de instruiri sunt în special dedicate companiilor interesate să promoveze responsabilitatea față de mediu în randul angajaților.

Echipa e-Circular elaborează concepte individualizate de instruiri, fiind adaptate pentru specificul fiecarei companii, autorități, oganizații, inclusiv instituții de învățământ în funcție de infrastructura de colectare existentă a deșeurilor și alte solicitari.

Conținutul instruirilor include:

  • Reglementări legislative privind  gestionarea deşeurilor în Republica Moldova;
  • Clasificarea deșeurilor;
  • Instrucțiuni privind raportarea datelor și informațiilor despre deșeuri;
  • Metode de tratare a deșeurilor;
  • Impactul asupra mediului al activităţilor de gestionare a deşeurilor;
  • Soluții de atingere a obiectivelor privind gestiune deșeurilor;
  • Reciclarea deșeurilor;
  • Analiza deșeurilor, stațiile de transfer;
  • Depozitarea deșeurilor (controlată și necontrolată);
  • Sisteme de colectare a deșeurilor.

 

Ce spun participanții despre instruirile noastre:

“Prin intermediul acestor instruiri am reușit să identificăm mai multe soluții la problema gestiunii incorecte a deșeurilor la nivel instituțional (deșeuri aruncate în amestec, consum nerațional de resurse, personal neinformat, lipsa unei infrastructuri de colectare, etc.)”.

“Pentru noi a fost ceva nou, ceva ce ni-a lăsat fără cuvinte. Am înțeles cât de important este să avem un Plan intern de gestionare a deșeurilor în cadrul companiei, contribuind astfel la consumul rațional de resurse, economii și impact redus asupra mediului” . 

“Este necesar și important să fie organizate astfel de instruiri pentru educarea tinerei generații și astfel vom avea un mediu ambiant mai curat, prin urmare mai sănătos”.

“Împreună cu elevii, care urmează și ei să disemineze informația în rândul colegilor, am înțeles cât de important este să facem alegeri corecte în calitate de consumatori de resurse și generatori de deșeuri. Este uimitor cum fiecare deșeu tratat corect se transformă într-o nouă resursă”.

 

Durata instruire: 1 ora si 30 min (variabil în dependență de obiectivele propuse și programa elaborată)

Personalizare: Fiecare instruire condusă de e-Circular este adaptată specificul de activitate a instituțiile beneficiare, obiectivele urmărite,  infrastructura  existentă, etc.

Pentru detalii, va rugăm să ne scrieți la adresa info@e-circular.org