Revista Managementul Deșeurilor 1 (21) 2019

Revista Managementul Deșeurilor 1 (21) 2019

20.00 MDL

Proiectul „Oraş curat cu e-Deşeu reciclat” lansat în luna decembrie, anul 2018 de către Asociația pentru Valorificarea Deşeurilor sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului în parteneriat cu Primaria mun. Chişinău, Asociația MoldRec şi cu suportul Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD, anunță despre 75 puncte de colectare a e-Deşeurilor deja instalate în mun. Chişinău, din total 80 de puncte planificate.

Descriere

75 puncte de colectare a e-Deșeurilor au fost instalate în mun. Chișinău

Proiectul „Oraş curat cu e-Deşeu reciclat” lansat de către AVD sub patronajul Ministerului în parteneriat cu Primaria mun.Chişinău, Asociația MoldRec şi cu suportul Programului de Granturi Mici al GEF, implementat de PNUD, anunță despre 75 puncte de colectare a e-Deşeurilor instalate în mun. Chişinău. Lista o găsiți în revistă.

Interviu – Gheorghe MANJERU, şeful Inspectoratului pentru Protecţia Mediului 

Fiecare cetăţean trebuie să conştientizeze că comportamentul ecologic adecvat este o obligaţie şi nicidecum o opţiune de care te poţi dezice. Ne vom concentra activitatea pe viitor în noua formulă — IPM şi pe managementul corect al deşeurilor ca problemă cu încărcătură ecologică de prima linie şi în special pe cel al deşeurilor municipale, care creează disconfort cotidian.

Proiectul „Dezvoltarea capacităţilor în implementarea responsabilităţii extinse a producătorilor în Republica Moldova” a fost finalizat

Pe data de 6 martie 2019, la Chişinău a avut loc un eveniment dedicat totalizării rezultatelor proiectului ”Dezvoltarea capacităţilor în implementarea responsabilităţii extinse a producătorilor în Republica Moldova”.

Conferința ,,3R Moldova:Reducem, Reutilizăm şi Reciclăm e-Deşeurile”

În cadrul lucrărilor conferinţei, vorbitorii au punctat cât de necesară este stabilirea unei zile în fiecare an pentru recunoaşterea rolului pe care îl joacă reciclarea în păstrarea bunăstării planetei noastre, acţiunea fiind o modalitate eficientă de concentrare a atenţiei lumii asupra paşilor esenţiali necesari şi urgenţi în direcţia protejării viitorul planetei Pământ.