12 idei creative de reutilizare a deșeurilor

Fiecare persoană sau instituție aruncă anual diferite fluxuri de deşeuri, care pot fi utilizate atît în scop energetic, tehnologic, comercial cît şi estetic. Ne-am gândit oare ce lucruri minunate pot fi făcute din deşeurile plastice, anvelope, becuri electrice, hîrtie etc., care au fost scoase din uz? Nu e nevoie să le aruncăm la gunoi, le putem transforma in diferite obiecte de larg consum, precum şi în minunate decoraţiuni interioare sau exterioare pentru casă. De exemplu, becurile electrice pot fi folosite ca mini-vaze pentru flori sau anvelopele uzate, care pot fi refolosite prin confecţionarea lor ca obiecte de décor. Ca un exemplu viu pot fi prezentate cele 4 obiecte de décor ( lebedele şi  papagalul) instalate în faţa blocului de locuit de pe strada Albişoara 80/4. Pentru confecţionarea acestor obiecte aveţi nevoie de putină imaginatie, indemanare si rabdare! “Ţineţi cont de faptul că aceste activităţi pot fi considerate ca un mini proces de reciclare, care nu necesită cheltuieli considerabile.

În această Galerie foto Vă prezentăm 12 variante pentru a transforma deșeurile uzate în minunate obiecte de decor:

Mini-vaze

Scoate cu grijă filamentul din bec, umple cu apă si pune o floare. Găseşte un suport rotund pe care să pui mini-vaza, astfel incat să nu cadă. Poti folosi inelele de la şerveţele de masă. Nu-i asa, că vor arăta minunat pe masa din sufragerie.

1

Mini-vaze suspendate

Acum, cînd ai vazut ce simplu se realizează o mini-vază, poţi crea un aranjament decorativ cu mini-vaze suspendate. Iţi va infrumuseţa spaţiul de deasupra mesei din sufragerie, sau colţul tau de relaxare din camera de zi.

2

Mini-baloane suspendate

Introdu in becuri componente colorate si crează un aranjament suspendat in camera de odihnă. Vei fi mai mult decat incantat!

3

Mini-ecosistem

4

Aranjament cu mini-vaze

5

Mini-globuri de Crăciun

6

Coroana decorativă de Crăciun

7

Decorațiuni de Crăciun mini-pinguini

8

Figuri a două lebede fabricate din anvelope uzate

1444

Lebăda albă fabricată din anvelope uzate

9

Lebăda  neagră fabricată din anvelope uzate

10

Papagalul african fabricat din anvelopă uzată

11